luni, 4 mai 2009

David Coulthard la Mamaia



Fostul pilot de Formula 1 David Coulthard a susţinut sâmbătă o demonstraţie de aproximativ 40 de minute la Mamaia, unde a fost aplaudat de aproximativ 15.000 de spectatori, transmite NewsIn.

David Coulthard a pilotat o maşină cu RB1 cu motor de 3 litri si 950 de cai putere, pe distanţa dintre Hotelul Rex si Casino-ul din Mamaia, adica 1200 de metri.

“O maşină de Formula 1 nu este proiectată pentru a rula pe drumurile publice. Pentru a nu supraîncălzi motorul, vor exista mai mult opriri (n.r. s-au adus şi modificări la maşină). Totuşi, cred că vor fi porţiuni în care va atinge o viteză destul de bună. Important este ca vremea să fie bună şi demonstraţia să atragă cât mai mult public”, a declarat Coulthard, aflat pentru prima dată în România. “Mă simt bine aici. Am ocazia să văd Marea Neagră pentru prima oară. Mă simt în largul meu lângă mare”, a spus cel care locuieşte la Monte Carlo.
Demonstraţia a început cu mult timp înainte ca monopostul să ruleze pe şoseaua din staţiunea de la malul Mării Negre. Astfel, la stand motorul a fost pregătit la rece, după care au fost montate cauciucurile pentru asfalt uscat. Planurile au fost însă date peste cap de ploaia care s-a îndesit exact în momentul ieşirii monopostului pe şosea, staff-ul tehnic fiind nevoit să pună pneurile de ploaie. Un Audi R8 transformat în safety-car a dat ok-ul pentru pista improvizată, iar toţi cei prezenţi au putut auzi, în premieră pentru România cum sună un bolid adevărat de Formula 1. Prima parte a demonstraţiei a durat mai puţin de un sfert de oră, după care motorul a fost lăsat să se răcească. În a doua parte, Coulthard a susţinut un adevărat spectacol de îndemânare, la turul final purtând steagul României şi salutându-i pe cei prezenţi. „Am câştigat cursa de azi şi asta e un lucru bun. Îmi pare rău că vremea nu a fost aşa cum ne-am dorit toţi pentru că se puteau face şi alte lucruri, o demonstraţie adevărată, dar poate data viitoare”, a declarat Coulthard. La final, fostul pilot a studiat împreună cu echipa timpii şi parametrii care au indicat cum s-a comportat maşina.

„Aş fi dorit să fi făcut mai mult, să avem mai mult timp. Am făcut turul final pentru a-i saluta pe cei prezenţi şi a le arăta că sunt onorat de faptul că sunt aici”

David Coulthard (38 de ani) s-a retras din activitatea sportivă la sfârşitul ediţiei trecute a Campionatului Mondial de Formula 1, însă a rămas pilot de rezervă la echipa Red Bull Racing. El a luat startul în 246 de curse, a câştigat 13 dintre ele şi de 12 ori a plecat din pole-position.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Bloguri, Bloggeri si Cititori