marți, 1 noiembrie 2011

La Lluna de Gel - Luna de ghiata

Romanul a semnalat prin autorul sau ca protagonista acestei novele, Ileana, o fată de douăzeci de ani, printr-un "flashback" explică într-o maniera intensa ca işi are originile sale într-un sat dintr-o regiune românească a Moldovei foarte saraca.

La 14 ani, familia sa a trimis-o la Bucureşti, spre a-si îndeplini visul de a deveni model, dar se intampla sa intre in contact cu o retea de prostitutie la nivel mondial.

"Em dic Ileana Ionescu i vaig néixer fa vint anys a Grivita, un petit poble de la regió de Moldàvia al nord-est de Romania, la regió més pobre del país i, potser, de tot Europa. Una terra inhòspita i salvatge habitada pels llops i els óssos. Tan inhòspita i tant salvatge que quan arriba l’hivern alguns pobles queden incomunicats entre si ja que els camins que els uneixen es converteixen en rius de fang, assequibles, només, pels carros tirats per cavalls. La meva terra és més que bella, és preciosa, tot i que només la retinc des de la llunyana mirada de la nena que allà vaig ser."

Baro Santi a dezvăluit faptul că romanul este bazat pe o poveste adevarata, o tânără care i-a spus povestea sa personală: "cum a reuşit să scape de reţeaua de proxeneţi care a fortat-o sa se prostitueze, cum a trebuit să reabiliteze de droguri la care era supusa şi cum a putut scăpa de ameninţările constante şi bătăi. "

Autorul a mărturisit că vrea "să scrie romanul la persoana I-a, spre a-i oferi cititorului o impresie ca el este protagonistul unei povesti şoptite la urechea lui."

Cartea a câştigat ultima ediţie a premiului pentru literatură Barcanova copii şi tineri 2010 iar acum urmeaza sa realizam filmul dupa ea. Urati-ne succes. Va multumim!!!!!

OSCAR here we come!!!!!!!


Fior Iris si Santi Baro



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Bloguri, Bloggeri si Cititori