luni, 28 februarie 2011

Corsajul de flori


Acum ceva mai multi ani, nu aveai cum sa ratezi mirele si nasul, din pricina imensului buchet ce le impopotona pieptul. Mai recent, oamenii s-au desteptat si au inteles ca ce e mult strica.


Tipuri de flori

Un corsaj ar trebui sa completeze tinuta purtatorului si in cazul femeilor sa se armonizeze cu restul florilor pecare le poarta. Poti face fiecare corsaj in functie de floarea preferata a celui care o poarta. Un grup de corsaje diferite vor arata armonios atunci cand sunt inramate identic - cu mici crengute sau o singura frunza.


Pentru un aspect mai uniform ia in considerara asortarea florilor din buchetul miresei cu cele pentru corsaje. Daca de exemplu buchetul miresei e facut din trandafiri si panglici poti face un corsaj simplu dintr-un boboc de trandafir cu panglica.
Sfat important: intreaba la florarie de rezistenta florilor pe care le-ai ales. Intr-o zi foarte calduroasa sau friguroasa, florile care arata perfect se pot ofili chiar inainte ca petrecerea sa inceapa.


Culoarea corsajelor

Pentru a fi sigur ca aranjamentul nu va fi in dezacord cu tinuta purtatorului, intreaba-l ce va purta. Pentru mame si domnisoarele de onoare, probabil poti oferi floraresei bucatele de materiale pentru a stii ce flori se potrivesc. Chiar daca toate corsajele sunt facute din aceleasi flori, tulpina fiecarui aranjament poate fi infasurat intr-o panglica cu o culoare care sa se potriveasca cu tinuta.


Forma si plasarea corsajelor

Pentru invitatii mai inalti o cascada de flori sau o floare mai mare s-ar potrivi. Pentru invitatii mai scunzi un boboc sau o singura floare infasurata intr-o panglica va merge bine. Majoritatea corsajelor se prind de tinuta - la rever, la piept sau in talie - cu un ac simplu, cu o perluta decorativa sau chiar cu un ac cu o bijuterie in varf. Totusi aceste ace pot strica materialele delicate. Asa ca daca cineva poarta o rochie din matase ii poti face un corsaj pentru incheietura mainii.


Atasarea corsajelor

In afara de reverul tinutelor poti prinde corrsajul la piept, la manseta camasii/sacoului sau de-a lungul gulerului in forma de cascada, mai ales pe invitatii mai inalti. Mai poti prinde corsajul de o poseta, de o curea sau un brau.


3 comentarii:

  1. Maria iti multumim mult pentru aprecieri :) si te mai asteptam se ne mai vizitezi pe acest blog :)
    Ne poti gasi si pe facebook Fior Iris Weddings

    RăspundețiȘtergere
  2. Buna ziua domnule Iacob Constantin. In primul rad imi cer scuze ca am raspuns asa greu. Putem discuta mai multe detalii pe adresa mea de mail irisfiordeiris@gmail.com pentru ca eu mai detin un site si o prezentare pe facebook.
    Va multumim

    RăspundețiȘtergere

Bloguri, Bloggeri si Cititori