marți, 8 februarie 2011

Semnificatii ale culorilor si combinatii

Maro

O culoare de nunta populara care aduce cu sine un sentiment de caldura si confort. Se spune că maro, de asemenea, poate stimula apetitul si face mâncarea sa aiba gust mai bun. Persoanele care au ales culoarea maro ca si preferata se spune că sunt persoane convenţionale şi ordonate. Pe partea negativă se spune că poate fi si o persoana leneşa. Este culoarea pământului şi este asociat cu latura materială a vieţii.

Maro este o culoare care poate coordona cu împrejurimile diferite, fiind un amestec de rosu, albastru si galben. Este o culoare aplanatoare care poate promova energia practica si concentrare mentala.

Anumite nuante de maro pot crea un sentiment de căldură, confort, sanatate, naturalete si fiabilitate.

Galben

Deoarece este adesea asociat cu soarele acesta este considerat a fi o culoare vesela. Deseori asociat cu primavara, aceasta culoare este venerat în China, ca o culoare imperiala, deşi unele studii au arătat aceasata culoare ca fiind cea mai putin placuta de oameni .

Defapt, diferitele nuante de galben determină sensul său: un galben strălucitor soare este cel mai usor de a vedea si este plin de energie creatoare şi intelectuală. Ea simbolizează înţelepciunea, bucurie si fericire..

Cei de intelect mare vor adora culoarea galben. Narcise galbene simbolizează dragostea neimpartasita .

Galben poate aduce cu ea un sentiment de claritate şi de sensibilitate, dar exista diferite nuante de galben, care poate determina opusul celor de mai sus: un verde galben înseamnă înşelăciune şi poate crea dezorientare.. Un galben portocaliu dă un sentiment al unităţi, în timp ce un galben deschis poate limpezi mintea lăsând-o activa si alertă.

Verde

Aceasta culoare poate avea o latura pozitiva si in aceeasi masura o latura negativa . Verdele este asociat cu primavara si prosperitate. Poate fi de asemenea, o culoare negativa în termeni de sentimente de gelozie şi greaţă.

Timp de multe secole a fost gândit să reprezinte fertilitatea, verde fiind culoarea aleasă pentru multe mirese secolului 15.

Verde înseamnă, de asemenea, învăţare, armonie şi creştere si este considerată o culoare a siguranţei.

Ea mai simbolizează si bunăstarea şi siguranta materiala(bani) si contine energiile naturii si arata dorinta extinderii.

Albastru

Adesea asociata cu culoarea de apei şi a cerului, acesta a ajuns să simbolizeze seninătate şi infinit, în special nuantele de aqua & teal.

Fiţi atenţi deoarece din cauza unor nuanţe mai inchise, de albastru poate provoca sentimente de tristete.

Pure nuanţe de albastru sunt culorile de inspiraţie, sinceritate si spiritualitate & este culoarea cea mai des aleasă de către persoane conservatoare. Albastru este o culoare calmanta si linistitoare, în timp ce un albastru închis este culoarea adevărului şi moderaţia. Se poarta bijuterii cu pietre pretioase albastrede safir sau topaz pentru un sentiment de calm.

Albastru turcoaz simbolizeaza tinerete si comunicare. Aceasta nuanta de albastru a fost utilizată în mod tradiţional pentru protecţie, sănătate, încredere şi putere.

Mov

Mov sau lila a fost adesea asociata cu regalitatea în lumea occidentală mai ales ca violet era o culoare greu si costisitoare pentru a o produce.

Chiar şi azi în lumea modernă de astăzi în cazul în care violet este la fel de uşor de obtinut ca orice alta culoare, invocă ca sentiment de eleganta si rafinament.

Purple este declarat a fi de culoare care ajuta in hotararea unei judecati bune si este profitabila pentru cei care caută împlinirea spirituală. De asemenea, este utilizat pentru a reprezenta mister si magie, precum şi pace a mintii.

Unele nuanţe de violet sunt asociate cu imaginaţie şi inspiraţie.

Auriu

Simbol al bogăţiei şi prosperităţii şi de stare bună de sănătate. Cei care o au ca si favorita se spune că sunt optimisti. Aur este legat cu divinitatea si este asociat cu cele legate de zei la soare.

Alb

Culoarea de puritate si un sprijin de nadejde la mojoritatea nuntilor . Este culoarea care reda bunătate, integritate si finalizare. Alb carry din buchet este ca un simbol al iubirii loiale.

Negru

Posibil culoarea cea mai înţeleasă greşit. Adesea asociat cu formalitatea si eleganta, dar de asemenea si cu moartea. Nativii americani cred ca negru trebuie să fie o culoare pozitiva deoarece aceasta este culoarea solului, aducător de viaţă.

Multi sunt cei care vor spune că negru nu este o culoare, aceasta este doar lipsa de culoare si este adesea legat de necunoscut, frica, nevăzut şi experienţe rele.. Într-o lumină pozitivă negru este perceput ca fiind misterios odihnitor, şi dă un sentiment de potenţial şi posibilitate.

Gri

Considerat a fi culoarea dureri, gri este de fapt culoarea anului la nunti . Persoanele care sunt în favoarea culorii gri sunt considerate ca fiind înguste mintal sau singuratici.. Cu toate acestea un argint gri poate fi o culoare activa. Nativii americani au asociat-o cu prietenia si este vazut ca simbol de securitate, maturitate si fiabilitate. De asemenea, prezintă un simţ al responsabilităţii .

Gri poate fi văzută ca o culoare odihnitoare, deşi unii o vor asocia cu sentimente de goliciune şi lipsită de emoţie. Ea are un efect de racire atunci cand a facut echipa cu alte culori mai ales mai multe nuante vibrante.


Preluare Perfect Image

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Bloguri, Bloggeri si Cititori