vineri, 28 octombrie 2011

Pantoful Cenusaresei


Pantofii , norocul si casatoria reprezinta o asociere straveche, datand inca din antichitate.In traditiile de nunta din Roma antica se spunea ca nu este bine ca o fata sa se marite desculta , pentru a nu fi urmarita de-a lungul casatoriei ei de nenoroc.
Sunt cateva lucruri in viata chiar mai bune decat sexul. Si am sa aleg doar unul dintre ele: placerea de a cumpara pantofi. De toate felurile, formele si culorile. Sa umpli camara cu pantofi poate parea un lucru frivol, dar pantofii nu inseamna doar legaturi de piele si plastic. Fiecare pereche e o declaratie.
Ramane un mister pentru majoritatea barbatilor de ce ne cocotam chinuite pe tocuri. De ce stam acolo pana ni se umfla picioarele si de ce o luam de la capat a doua zi.
Asa e de cand lumea. Femeile au pus moda inaintea confortului. In Europa medievala, cand luxul si extravaganta lasau in urma mai mult rani adanci decat placere, in Cracovia se interzicea prin lege comercializare unui anumit tip de pantof pe motiv ca era imposibil de purtat. Si avea un toc de doar 5 centimetri.
Fiecare mireasa are clipa ei parca desprinsa din povestea aceea pe care mama ne-o spunea cand eram mici: Un print frumos va ingenunchea in fata ei si ii va pune in picior un pantof alb...; Pantoful de mireasa!

Pantoful de mireasa...; Il veti vedea intr-o vitrina. Sau poate va veti lua inima in dinti si cu o pagina rupta dintr-o revista, veti cauta persoana cea mai priceputa, capabila sa transforme imaginea care v-a placut in pantoful pe care il veti purta in ziua cea mai lunga. Ce alegeti? Un toc de 12? Un pantof inchis, din care poate El va dori sa bea sampanie? O sanda eleganta, care va pune in valoare finetea piciorului? Poate va spuneti ca oricum nu se vede, asa cum e, ascuns sub dantele. Dar tineti minte, se va vedea cand pasiti, cand urcati trepte, cand dansati si nu in ultimul rand, la miezul noptii, cand va fi adus ca dovada ca ati fost furata. Si-atunci, cum ar trebui sa fie pantoful perfect pentru ziua nuntii?
Pe sufletul miresei! Desigur, daca este o rochie cu umerii goi, decoltata, in nici un caz nu se pot purta pantofi, ci sandale. Daca poarta un bolero sau o maneca mai inchisa, se cer pantofi neaparat.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Bloguri, Bloggeri si Cititori