vineri, 10 aprilie 2009

Perlele si superstitiile legate de ele


Cand toate detaliile nuntii sunt puse la punct si esti multumita de alegerile facute ce te mai poate intrista? Superstitiile transmise de cei mai in varsta. Interpretarea acestor superstitii are diverse forme. De exemplu se spune ca perlele aduc lacrimi... Deci oricat am incerca sa evitam superstitiile inainte de nunta le vom auzi la tot pasul. Noi va invitam sa incercati sa treceti peste ele si sa ne urmati in lumea lor.

"Perlele se formeaza cand picaturile de roua cazute din cer in ocean se umplu de lumina lunii si sunt inghitite apoi de scoici".....

….realitatea este alta. Perlele naturale iau nastere in corpul unor moluste (scoici, melci, nautili ) la patrunderea unui corp strain intre cochilie si manta. Intrusul irita mantaua care secreta mii de straturi de sidef, pe parcursul a zeci de ani. In timpul procesului de formare al perlelor, lumina patrunde prin straturile subtiri de sidef, rezultand fenomenul de irizatie al perlei.
Anticii credeau ca perlele sunt un simbol al Lunii si ca dispuneau de puteri magice. In limba Latina echivalentul cuvantului perla era "unic", aratand prin aceasta ca doua perle nu pot fi identice.
Perlele sunt cele mai frumoase si apreciate geme de natura organica; perlele folosite astazi sunt perle naturale si perle naturale de cultura.La inceputul secolului 20 perlele de cultura au inceput sa surclaseze perlele naturale, devenind cele mai cunoscute si disponibile perle. Perlele de cultura sunt tot perle veritabile, crescute organic in interiorul aceluiasi tip de moluste ca si perlele naturale. Diferenta consta in faptul ca fermierul de perle stimuleaza dezvoltarea unei perle prin introducerea unui "nucleu" in interiorul perlei. Culoarea perlelor naturale variaza foarte mult, in functie de specia care a produs perla, dar si de mediul in care a trait scoica., putand varia de la alb,galben, roz, bleu sau verde pana la brun si gri inchis.Criteriile in functie de care se stabileste valoarea unei perle sunt: diametru, greutate, orient, culoare, stralucire si forma. Forma este un criteriu important de evaluare. Cele mai apreciate si,in consecinta, cele mai valoroase sunt perlele rotunde, sau in forma de picatura. Acestea sunt in general si mai rare, si de aceea si pretul lor este mai mare. Apreciate sunt si cele rotunde aplatizate, denumite buton (moneda). Cele care au o forma neregulata poarta denumirea de baroc, fiind mai des intalnite si cu o valoare mai mica.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Bloguri, Bloggeri si Cititori